сервис резервирования лекарств
+38 044 22 105 12
@: info@farmalad.com.ua
Каталог лекарств

Журнал Nature Astronomy довів наявність гліцину в космосі

20 Марта 2024
Прихильники жорсткої доказової медицини запевняють, що експериментальних даних, що підтверджують користь гліцину, поки що недостатньо. Потрібно більше статистики.

Гліцин – найпростіша амінокислота з формулою NH2-CH2-COOH. Нагадаємо, що з амінокислот складаються всі білки. Сутність генетичного коду якраз і полягає в тому, що послідовність нуклеотидів у генах перетворюється на послідовність амінокислот у білку.

У якомусь сенсі гліцин – це межа між життям та не життям. З одного боку, це амінокислота, яка входить до складу білків, зокрема людських. З іншого - вона досить проста, щоб утворюватись без участі будь-якого організму.
 
У 2009 році на Землю надійшли зразки, які апарат Stardust узяв із комети Wild 2. Там виявився гліцин. Це відкриття посилило позиції прихильників панспермії – ідеї, що "будівельні блоки" для появи життя потрапили на нашу планету з космосу. Пізніше гліцин знайшли й у пробах речовини з комети Чурюмова – Герасименко.
 
Нещодавня публікація в Nature Astronomy доводить, що гліцину в космосі може бути навіть більше, ніж думали раніше. Виявляється, ця амінокислота може синтезуватися у міжзоряному просторі, де немає ні тепла, ні світла.
 
Умови експерименту були такі:
 
Темрява.
Температура близько –260 ºС.
Частинки пилу, вкриті тонким шаром найпоширеніших льодів із води, метану, аміаку, оксиду вуглецю.
З'ясувалося, що при зіткненні атомів, аналогічних тим, що трапляються у міжзоряних хмарах, цілком може бути гліцин. Автори експерименту назвали це "темною хімією" - реакції йшли без участі фотонів чи якихось ще променів. Тобто гліцин міг утворюватися ще до того, як сформувалися зірки та планети.


15 Марта 2024
Замовляйте Вальпроком, знову в наявності
07 Марта 2024
Вчені Університетського коледжу Лондона (Великобританія) після багаторічного дослідження, в якому брали участь люди у віці старше 55 років, зробили свої висновки.
29 Февраля 2024
Багато хто звик вважати, що від синдрому дефіциту уваги та гіперактивності страждають хлопчики шкільного віку. Але у дівчаток його просто рідше діагностують і тому від СДУГ страждають, не знаючи свого діагнозу, у тому числі й дорослі жінки. Розбираємось, чому так відбувається
23 Февраля 2024
Медики назвали знайомий і дуже корисний для здоров’я серця продукт, що володіє унікальним складом і зменшує загрозу смерті на 45 відсотків.
15 Февраля 2024
Побічні ефекти та низька прихильність до тривалої терапії — основні причини неефективності протиостеопоротичної терапії. Відкриття сигнальної системи, що складається з рецептора активатора ядерного фактора κВ (RANK), його ліганда (RANKL) і остеопротегерину (OPG), що є основним регулятором процесів диференціювання, функціонування та апоптозу остеокластів, здійснило прорив у розумінні патофізіології остеопорозу.
09 Февраля 2024
Препарат, який зараз тестується, працює не на знищення ліпопротеїну А (Lp(a)) після його утворення. Він запобігає його утворенню в організмі. У Monash Health вирішили перевірити, як він працює. Вчені випробували його на 114 добровольцях різного віку, походження і статі.
31 Января 2024
Життя чоловіка з передінфарктним станом було врятовано під час першої в Україні операції на серці із застосуванням інноваційного робота Da Vinci, яку було проведено у Львові.
18 Января 2024
Єгиптський дієтолог розкрив секрети похудіння
12 Января 2024
Поздоровляємо всіх батьків, кому пощастило на донечок!
01 Января 2024
З прийдешнім Новим Роком, щановні клієнти!
покажи, где
болит
Способы оплаты
Помощь
Регистрация
Пройдите простую регистрацию до или после заказа
Подробнее
Условия доставки лекарств по Украине
Служба доставки лекарств Фармалад работает для Вас без праздников и выходных.
Подробнее
Поиск препарата
Поиск поможет Вам найти интересующий Вас препарат, даже если Вы не уверены в правильности его написания
Подробнее
Возврат и обмен медикаментов
Лекарственные средства должного качества не подлежат обмену или возврату.
Подробнее
Оформление заказа
Нажмите на кнопку «Заказать» и переместите выбранные медикаменты в «Корзину заказа»
Подробнее